12/8/11

Κινήματα άρνησης πληρωμής τελών κυκλοφορίας

Όπως διαφαίνεται αρκετοί συμπολίτες μας αγανακτούν με την πρακτική της ραγδαίας αύξησης των τελών κυκλοφορίας και οργανώνοναι με σκοπό την εύρεση μιας απάντησης στη λάθος πρακτική της κυβέρνησης.

Παρακάτω θα δείτε μερικά link με group που δραστηριοποιούνται στο Facebook.

Τα group είναι τα ακόλουθα:

-Καταθεση Πινακιδων ΙΧ και Μοτοσυκλετών 

-Φέτος δεν πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και παραδίδουμε πινακίδες-SOS


Ακολουθούν αποσπάσματα από τα group αυτά:


"ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ.

ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ Η' ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΝΤΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ & ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ & ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΛΛΑ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ "ΑΡΜΕΓΟΥΝ"

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bοηθήστε να το κάνουμε πραγματικότητα ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΜΑΣ στις εφορίες μας μαζί με υποβολή αίτησης στο Πρωτόκολλο υπόψη του Εφόρου.

Με μορφή αιτήσεως θα ζητάμε και επιβεβαίωση παραλαβής τους και κοινοποίησή του αιτήματός μας στο Υπουργείο Οικονομικών και για να είναι σίγουρο οτι θα το παραλάβουν και θα το διαβάσουν όσοι πρέπει.

Ετσι θα πρέπει να μας απαντήσουν και μέσα σε 50 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και κατάθεσης της φωτοτυπίας και της έγγραφης ειδοποίησής μας.

Αν δεν απαντήσουν εντός 50 ημερών ότι το παρέλαβαν, το ανέγνωσαν και το κοινοποίησαν στο Υπουργείο Οικονομικών δικαιούμαστε να ζητήσουμε χρηματική αποζημίωση με βάση το άρθρο 2 του Νόμου 2690/99 και το άρθρο 5 του Ν. 3242/04)

Ετσι όχι μόνο θα τους στερήσουμε από τα πάνω από 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ που εισπράτουν από τα τέλη κυκλοφορίας και τους πολύ περισσότερο εμμέσους και αμέσους φόρους από καύσιμα, ΦΠΑ, διόδια, τεκμήρια αλλά θα τους "τρέξουμε" να απαντούν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ή να πληρώσουν το πρόστιμο αν δεν το κάνουν εντός 50 ημερών.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και όχι μόνο στις πλατείες...

========================================================================

Ακολουθεί το κείμενο όπως πιστεύουμε ότι καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό μας.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τοπος, ημερομηνία
Προς:
ΔΟΥ
Υπόψη 1. κ. Εφόρου
2. Τμήμα οχημάτων

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Με την αίτηση και έγγραφη γνωστοποίηση και προειδοποίηση αυτή ο πιό κάτω υπογράφων .........................................του ............, με ΑΔΤ .........................../....., εκδόσεως Α.Τ. .......................και ΑΦΜ .............................., αιτούμαι και πληροφορώ την υπηρεσία σας για τα εξής:

1. Παραδίδω φωτοαντίγραφα των πινακίδων κίνησης του οχήματός μου με αριθμό ...............
2. Αιτούμαι την αποστολή μέσω της υπηρεσίας σας των παρόντων φωτοαντιγράφων, αιτήσεων και εξωδίκου γνωστοποιήσεως στην καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών
3. Διαμαρτύρομαι εγγράφως για:
Α. την παράλογη και συνεχή αύξηση των τελών κυκλοφορίας και ζητώ την άμεση μείωσή τους κατά τουλάχιστον 50% για τα ήδη πωληθέντα οχήματα,
Β. για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης επί των καυσίμων κίνησης οχημάτων και ζητώ την άμεση διαμόρφωση των τιμών καυσίμων στον μέσο όρο αυτών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση
Γ. για την επιβολή εκ των υστέρων τεκμηρίων στα οχήματα που έχουν ήδη αποκτηθεί από τους ιδιοκτήτες τους, κάτι που παραβαίνει κάθε σωστή ερμηνεία των νόμων και την βασική νομική και Συνταγματική αρχή της μη αναδρομικής ισχύος νόμων, τελών και φόρων και ζητώ την άμεση κατάργηση των τεκμηρίων για τα ήδη αποκτηθέντα τέτοια περιουσιακά στοιχεία και εφαρμογή τους μόνο για όσα θέλει αποκτηθούν μετά την ψήφιση των σχετικών νέων νόμων και διατάξεων.
Δ. για την παράλογη και ανήθικη αύξηση των τελών διοδίων ή την επιβολή διοδίων σε δρόμους οι οποίοι δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές για να χαρακτηρισθούν ως αυτοκινητόδρομοι ή έχουν εκχωρηθεί παρανόμως ή αντίθετα από το δημόσιο συμφέρον.
Ε. για την επιβολή πρόσθετης «έκτακτης ειδικής εισφοράς» επί της «αντικειμενικής ετήσιας δαπάνης» επιβατικού αυτοκινήτου, πέρα από κάθε λογική, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση της εμπορικής αξίας του συγκεκριμένου περιουσιακού μου στοιχείου, για το οποίο έχουν καταβληθεί στο ακέραιο ως τώρα σημαντικά ποσά για τέλη ταξινόμησης, Ε.Φ.Κ., Φ.Π.Α. και λοιπούς φόρους από την απόκτησή του και μέχρι σήμερα.

Σε αντίθετη περίπτωση σας γνωστοποιώ, δια της παρούσης αιτήσεως, διαμαρτυρίας και εξωδίκου ειδοποιήσεως, την πρόθεσή μου να ΚΑΤΑΘΕΣΩ τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός μου.
Κάτι το όποιο θα έχει ως άμεση συνέπεια την πλήρη απώλεια από πλευράς του Δημοσίου των όποιων τελών κυκλοφορίας, διοδίων, εμμέσων ή αμέσων φόρων από την κυκλοφορία του, πράγμα το οποίο θα αποστερήσει τον Εθνικό Προϋπολογισμό από σημαντικότατο τμήμα των εσόδων του αποκλειστικά και μόνον λόγω των επιλογών της Διοικήσεως σας και των καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργείων και λοιπών Κυβερνητικών φορέων και υπηρεσιών.

Για την όποια αυτή ολική απώλεια εσόδων και βλάβη υποστεί το Δημόσιο από την μη συμμόρφωσή σας προς τα πιό πάνω δίκαια, ηθικά και απολύτως νόμιμα αιτήματα προειδοποιώ εγγράφως ότι διατηρώ το δικαίωμά μου να σας μηνύσω τόσο ποινικά όσο και αστικά με σκοπό την αποκατάσταση της ζημίας του Δημοσίου με δήμευση της προσωπικής σας περιουσίας αφού η απώλεια και ζημία αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην δική σας έλλειψη συμμόρφωσης προς την εφαρμογή των Συνταγματικών διατάξεων για ισότιμη κατανομή των φορολογικών βαρών και χρηστή διαχείριση της περιουσίας, των πόρων και εσόδων της Πατρίδας μας.

Με επιφύλαξη άσκησης κάθε νομίμου δικαιωμάτός μου,

Με τιμή


Υπογραφή
----------------------------------------------------------------------------------------------------------


αντιγράψτε το, αν θέλετε κάνετε τις αλλαγές που σας εκφράζουν αλλά αφήστε το σαν ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ οπωσδήποτε και προτείνουμε και ως εξώδικο προειδοποίηση για να είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν εντός 50 ημερών τουλάχιστον από την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου