22/8/11

Γυρίσαμε πίσω στο 1977 σε νέες άδειες αυτοκινήτων


Η βλάβη που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία είναι άνευ προηγουμένου και μία σειρά εμπορικών κλάδων έχουν καταρρεύσει ενώ δεν αναμένεται η ανάρρωση τους στα επόμενα χρόνια.

Ένας από αυτούς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο είναι ο κλάδος των αυτοκινήτων και το διάγραμμα της εικόνας αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν, καθώς οι νέες άδειες αυτοκινήτων έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 70% φτάνοντας στα επίπεδα του 1977.

Με την αγορά κατοικίας σε άσχημη κατάσταση και με τον κλάδο αυτοκινήτων συντετριμμένο, τα σημάδια για οικονομική ανάκαμψη τη δείχνουν ακόμη πολύ – πολύ μακριά.


Πηγή: xrimanews.gr

1 σχόλιο:

  1. Η μεθοδολογία που ακολουθούν οι "ειδήμονες" του Πολιτικού βίου στη Χώρα μας, κάθε άλλο παρά σοβαρή και υπεύθυνη φαντάζει..
    Ο λαός για πολλοστή φορά επαφύεται στις αγαθές προθέσεις tvn "κλεφτών" που λειμαίνονται τον πλούτο της Ελλάδας..
    Ώς εκ τούτου (και μη θέλοντας να γίνω μάντης κακών)θεωρώ πως το σαθρό Οικονομικοπολιτικοκοινονικό υπόβαθρο της Χώρας μας θα καταρρεύσει λίαν συντόμως, παρασύρροντας τον κοσμάκη σε τραγικές καταστάσεις ένδειας αλλά και απόλυτου διχασμού, καθώς αν συμβούν τα χειρότερα θα ζήσουμε ένδοξες μεταπολεμικές καταστάσεις εμφυλίου σπαραγμού με εκατέρωθεν μύδρους για ευθύνες και σφάλματα..
    Κάποιοι άλλοι εν τω μεταξύ.. κάπου αλλού, ποντάροντας καιροσκοπικά στην τεταμένη κατάσταση και ακολουθώντας πιστά το "ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται".. πλουτίζουν χάρη στην αδυναμία του κόσμου να παραμείνει αμέτοχος σε ένα παιχνίδι "στημένο" και "ξεπουλημένο"..
    Δυστυχώς ακόμα και το αυτοκίνητο (είδος πρώτης ανάγκης κι όχι πολυτέλειας) θα πληρώσει τα "σπασμένα" μιας και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη στην επιστροφή του "Ντορή".. ενός κλασικού μεταφορικού μέσου των αρχών του προηγούμενου αιώνα στη Χώρα μας..
    Και εις ανώτερα.. -αν

    ΑπάντησηΔιαγραφή