30/8/11

Νέες απώλειες από 48 ως 150 ευρώ στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Νέο “μαχαίρι” μπαίνει στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Αφενός ενεργοποιείται η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 2% και παράλληλα επιμερίζεται έως το τέλος του έτους η αναδρομική παρακράτηση της συγκεκριμένης εισφοράς από 1ης Ιανουαρίου 2011 και αφετέρου κόβεται στο μισό το κίνητρο απόδοσης.


Έτσι μέσα σε πέντε μήνες θα παρακρατηθεί η εισφορά που αναλογεί σε δώδεκα μήνες και εφόσον συνυπολογιστεί το ψαλίδισμα κατά 50% του κινήτρου απόδοσης τότε οι μηνιαίες απώλειες στο τελευταίο πεντάμηνο του έτους ξεκινούν από 48 ευρώ και μπορεί να φθάσουν και τα 150 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση των αποδοχών “αγγίζει” το 10% τον μήνα ή μισό μισθό στο πεντάμηνο.

Επιπρόσθετα πέραν από το κίνητρο απόδοσης κόβονται αναδρομικά από 1ης Ιουλίου άλλα 20 επιδόματα από 10% έως και 30% .Πρόκειται για ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν κάθε μήνα υπάλληλοι , των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί, καθηγητές των ΤΕΙ, ιατροί του ΕΣΥ, Αρχιερείς, μουσικοί και ερευνητές κ.α.

Τα παραπάνω εξειδικεύονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ειδικότερα λόγω της αναδρομικότητας της εισφοράς 2% από την αρχή του έτους προκύπτει μεγάλη επιβάρυνση στους τελευταίους πέντε μήνες του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου