9/8/11

Ο χειρότερος μήνας για τους ΔΥ εδώ και δεκαετίες

Αυτό το μήνα οι ΔΥ θα σοκαριστούν πραγματικά. Εκτός από το ωράριο το οποίο άλλαξε από σήμερα κατά μισή ώρα για τους διοικητικούς και κατά μία ώρα για τους υπαλλήλους μηχανογραφικών κέντρων θα έχουν και σημαντικές απώλειες στο μισθό τους λόγω της της εισφοράς υπέρ ανέργων μαζί με την αναδρομικότητα αυτής καθώς και της αυξημένης φορολογικής εισφοράς.

Χονδρικά αν τα βάλει κάποιος κάτω για έναν υπάλληλο των 1000 ευρώ η μείωση στο μισθό του για τον μήνα Αύγουστο και μέχρι το Δεκέμβρη τουλάχιστον θα είναι περίπου 100 ευρώ ανά μήνα. Αν προσθέσει κανείς και τη μείωση των υπερωριακών ωρών σε 20 κάθε μήνα τότε αυτομάτως ο μισθός τους μειώνεται και κατά 50-80 ευρώ περίπου το μήνα επιπλέον 

Με την αύξηση των ωρών εργασίας κατά 1 επιπλέον ώρα στους υπαλλήλους της πληροφορικής ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χάνουν ένα επιπλέον εισόδημα τουλάχιστον 150 ευρώ το μήνα με βάση το κόστος εργατοώρας ενός υπαλλήλου των 1000 ευρώ. Για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους το κόστος εκτιμάται γύρω στα 80 ευρώ που ουσιαστικά χάνουν από αυτή την αύξηση των ωρών εργασίας.

Οι απώλειες είναι σημαντικές και ειδικότερα για τους χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι πια θα αντιμετωπίσουν σαφέστατα πρόβλημα αποπληρωμής δανείων και γενικότερα δυσχέρεια στη τρόπο διαβίωσης.

Αν υπολογίσει κανείς και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου οι απώλειες αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Αυτή η κατάσταση θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά από το Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο τα νοικοκυριά θα κάνουν τον οικονομικό απολογισμό τους από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πιθανότατα πλησιάζει η μέρα όπου ουσιαστικά θα υπάρξει στάση πληρωμών και από την πλευρά των πολιτών λόγω προβλημάτων πια επιβίωσης περισσότερο και όχι τόσο λόγω στάσης ρεβαμνσισμού από τους αγανακτισμένους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου