5/8/11

Πώς να γυαλίσετε το αυτοκίνητό σας;

Μέσα στη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας ανήκει και το κομμάτι της καθαριότητας. Αν θέλετε το αυτοκίνητό σας να είναι είναι καλά γυαλισμένο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

• Τα περισσότερα γυαλιστικά περιέχουν κερί ή σιλικόνη (σε κάποια προϊόντα θα βρείτε και τα δύο), τα οποία καθαρίζουν το χρώμα και αφήνουν ένα προστατευτικό στρώμα κεριού στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.

• Διαβάστε την ετικέτα για να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για το αυτοκίνητό σας -για παράδειγμα ορισμένα γυαλιστικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επάνω σε μεταλλική μπογιά.

• Μερικές μπογιές αυτοκινήτου περιέχουν δύο στρώσεις, μια στρώση χρώματος βάσης και μια διάφανη στρώση ρητίνης από πάνω. Μη χρησιμοποιείτε σκληρά γυαλιστικά επάνω σε τέτοιες μπογιές γιατί μπορεί να αφαιρέσετε τη διάφανη στρώση τους.

• Πριν αρχίσετε, πλύνετε το αυτοκίνητο και στεγνώστε το προσεκτικά.

• Μη γυαλίζετε το αυτοκίνητο κάτω από έντονο ήλιο. Αν κάνετε κάτι τέτοιο, το γυαλιστικό θα στεγνώσει αμέσως και θα είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε (μπορεί ακόμα και να καταλήξετε να γδάρετε την μπογιά προσπαθώντας να αφαιρέσετε το γυαλιστικό).

• Θα χρειαστείτε δύο μαλακά πανιά: ένα για να βάζετε το γυαλιστικό και ένα για να το απλώνετε. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε βαμβακερά πανιά ώστε να μην κολλάνε κομματάκια πανιού στην μπογιά του αυτοκινήτου ενώ θα το γυαλίζετε.

• Είναι καλύτερο να εργάζεστε σε ένα σημείο τη φορά -αν προσπαθήσετε να βάλετε γυαλιστικό σε όλο το αυτοκίνητο και μετά να το απλώσετε, αυτό που βάλατε στην αρχή θα έχει στεγνώσει μέχρι να έρθει η ώρα να το απλώσετε.

• Απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα γυαλιστικού κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις, μετά αφήστε το να στεγνώσει λίγο (να μη μοιάζει με άσπρη σκόνη) και απλώστε το ελαφρά χρησιμοποιώντας το πανί σας.

• Αν πέσει γυαλιστικό επάνω στα τζάμια, σκουπίστε τα αμέσως εκτός και αν το προϊόν είναι κατάλληλο και για γυαλί -τα περισσότερα γυαλιστικά δεν είναι.

• Αν το γυαλιστικό πέσει επάνω στα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου, μπορεί να τα ξεβάψει όταν στεγνώσει. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημάδια αυτά χρησιμοποιώντας κάποιο προϊόν ειδικό για την αφαίρεση γράσου ή κεριού (διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτων) αλλά διαβάστε την ετικέτα για να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλο για αυτόν το σκοπό και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης.

Τα πλαστικά

Μπορείτε να βελτιώσετε την όψη των πλαστικών μερών του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ειδικό για το καθάρισμα των πλαστικών. Τέτοια προϊόντα μπορούν να κάνουν θαύματα στα ξεθωριασμένα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση όμως που πιτσιλίσει την μπογιά του αυτοκινήτου, φροντίστε να το σκουπίσετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου