4/6/11

Τεράστιος τελικός στο Roland Garros αύριο


Ο Rafael Nadal είχε γενέθλια σήμερα και κλείνοντας τα 25 του χρόνια έκανε την ευχή να κατακτήσει το 6ο του Roland Garros και να ισοφαρίσει το ρεκορ του Bjorn Borg. Και το πρώτο μέρος της ευχής του έπιασε καθώς θα έχει την ευκαιρία να το κάνει αφού επικράτησε σήμερα του ταλαιπωρημένου Andy Murray με 6-4, 7-5, 6-4.

Σε έναν αγώνα με πολλά break points που κράτησε 3 ώρες και 17 λεπτά, ο Murray πήρε τα 3 στα 18 breakpoints και ο Nadal τα 6 στα 13!

Με φανερά πιο ανεβασμένη ψυχολογία μετά τον αγώνα με τον Robin Soderling, το σερβίς και το forehand του Nadal είχαν τη γνώριμή τους δύναμη. Με υψηλό ποσοστό στο πρώτο σερβίς που έπιασε το 73% ξέφυγε από τις δύσκολες στιγμές και πέρασε στον τελικό εκμεταλλευόμενος και το τελευταίο αβίαστο λάθος του Murray.

Mε 34 winners και 31 αβίαστα λάθη, αλλά με το δυνατότερο σερβίς της ημέρας, που έπιασε τα 204 χιλιόμετρα, ο Nadal θα κυνηγήσει τον τίτλο και πάλι στο Παρίσι.

Μπροστά του θα βρεθεί ένας παλιός γνώριμος, ο Roger Federer, που του έκανε το δικό του, πολύ μεγάλο δώρο για τα γενέθλιά του. Έσπασε το αήτητο του Novak Djokovic στο 2011 και με τη νίκη αυτή, έσωσε το Νο 1 του Nadal!

Στο κυνήγι του 17oυ grand slam, ο Ελβετός έκανε τη μεγάλη νίκη με 7-6(5) 6-3 3-6 7-6(5) σε 3 ώρες και 39 λεπτά. Ο 29χρονος Federer ξεκίνησε πολύ καλά, και πήρε άξια το tie break στο πρώτο σετ. Το ίδιο ξεκάθαρη ήταν και η επικράτησή του στο δεύτερο σετ.

Αλλά ο Nole κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Στο 3ο σετ, ο Σέρβος με εκπληκτικό σερβίς δεν μπόρεσε να αφήσει περιθώρια στο Federer να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Nole σε αυτό το σετ.

Ο Federer φάνηκε να έχει όλα του τα όπλα έτοιμα και έκανε χρήση τους περιοδικά προσπαθώντας να κερδίσει κάτι που λίγοι πίστευαν… τον αποκλεισμό της ταχείας που άκουγε στο όνομα Novak Djokovic. To τέταρτο σετ  ήταν αντάξιο ενός μεγάλου τελικού με δύο παίκτες που ξεδίπλωσαν όλο το ταλέντο τους στο χώμα του Παρισιού.

Η τακτική του Federer να προσπαθεί να ανεβάσει το Σέρβο στο φιλέ, φάνταζε επικίνδυνη αλλά του έφερε επιτυχίες. Τελικά στο tie-break,ένα mini break του Ελβετού έκανε τη διαφορά και έδωσε την πρόκριση στον Federer.

O Ελβετός καλείται να επαναλάβει ένα τέλειο παιχνίδι. Σίγουρα ο Djokovic μπορεί να τον συμβουλέψει τι να κάνει στον τελικό για να κάνει ακόμη μια μεγάλη έκπληξη μπροστά στο Γαλλικό κοινό.

Ο αγώνας θα μεταδωθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας και σε εικόνα υψηλής ανάλυσης από την ERT-HD.


Πηγή: tennisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου