24/6/11

"Διορθώστε" τη φετινή χασούρα μέσω μιας προθεσμιακής. Τα νέα επιτόκια.

Τράπεζες: Νέα καταθετικά προϊόντα και αυξημένες αποδόσεις στις προθεσμιακές

Προς το 6% βαδίζουν τα επιτόκια των καταθέσεων, ενώ οι τράπεζες λανσάρουν συνεχώς νέα καταθετικά προϊόντα, δίνοντας έμφαση στους λογαριασμούς για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.


Για άλλη μια φορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δείχνει το δρόμο, καθώς δημιούργησε νέα 16μηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο που ξεκινά από το 4,2% και φτάνει στο 6,3%. Η απόδοση στο 16μηνο είναι 5,21% και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 20.000 ευρώ. Το επιτόκιο στην 3μηνη προθεσμιακή (για ποσά από 5.000 ευρώ) είναι 4,5%.

Επίσης η Τράπεζα Πειραιώς στις καταθέσεις προθεσμίας που ανοίγονται μέσω του winbankdirect προσφέρει επιτόκιο 4,25%, ενώ το προϊόν συνδέεται και με πακέτο υγείας (ετήσιο κόστος 85 ευρώ) που καλύπτει σειρά διαγνωστικών εξετάσεων και προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Victoria και τον όμιλο της Euromedica.

Η Εμπορική Τράπεζα λάνσαρε δύο προθεσμιακούς λογαριασμούς, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 50.000 ευρώ, τον «Emporiki ΠΡΟηγούμαι +1» 12μηνης διάρκειας, με επιτόκιο 3,60% και το ετησιοποιημένο στο 3,9%, καθώς οι καθαροί τόκοι προκαταβάλλονται στην επέτειο του 1ου μήνα από την έναρξη της κατάθεσης. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο πελάτης διατηρήσει την προθεσμιακή κατάθεση μέχρι τη λήξη της, κερδίζει επιπλέον τους τόκους ενός ημερολογιακού μήνα.
Το «Emporiki ΠΡΟηγούμαι +2» είναι 24μηνης διάρκειας με επιτόκιο 3,80%, και ετησιοποιημένο στο 4,12%. Η προκαταβολή των καθαρών τόκων της διετίας γίνεται σε ίσες μηνιαίες δόσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο πελάτης διατηρήσει την προθεσμιακή κατάθεση μέχρι το τέλος της διετίας, κερδίζει επιπλέον τους τόκους δύο ημερολογιακών μηνών.

Η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε τον λογαριασμό «Εθνικός Όψεως» που λειτουργεί ως ολοκληρωμένο «ταμείο» για την μικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία, με επιτόκιο 1,5%. Μέσω του Εθνικού Οψεως ο επαγγελματίας μπορεί να προχωρά στην πληρωμή Φ.Π.Α., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε., μισθοδοσίας μέσω Internet Banking, εξόφληση λογαριασμών Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ε.Υ.Δ.Α.Π., κινητής τηλεφωνίας και άλλων υποχρεώσεων μέσω παγίων εντολών ή / και εναλλακτικών δικτύων. Καλύπτει εμβάσματα εσωτερικού σε ευρώ. Έχει τη δυνατότητα χορήγησης μπλοκ επιταγών.
Ο Εθνικός Όψεως έχει: Μηδενικές χρεώσεις για τη διενέργεια αναλήψεων και καταθέσεων. Πρόσβαση στο λογαριασμό από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα του i-bank. Άμεση διαθεσιμότητα των χρημάτων. Ικανοποίηση των απαιτήσεων του νέου θεσμικού πλαισίου για επαγγελματικούς λογαριασμούς και διενέργεια μισθοδοσίας

Επίσης η Marfin Egnatia Bank προσφέρει τους λογαριασμούς: «Marfin Επαγγελματικό Λογαριασμό» και «Marfin Επαγγελματικό Λογαριασμό με μισθοδοσία», που απευθύνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρές/πολύ μικρές επιχειρήσεις. Και οι δύο λογαριασμοί παρέχουν: Δωρεάν πληρωμές προς ΙΚΑ και ΦΠΑ και δωρεάν εκτέλεση πάγιων εντολών για αυτόματη εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΚΟ. Δωρεάν έκδοση τριών Τραπεζικών Επιταγών υπέρ τρίτων ανά μήνα. Ο επαγγελματικός λογαριασμός με μισθοδοσία, παρέχει δυνατότητα δωρεάν έκδοσης όλων των μπλοκ επιταγών και 50% έκπτωση σε έξοδα/προμήθειες εξερχομένων εμβασμάτων STP μέχρι €12.500, τα οποία φέρουν κωδικοποιημένα όλα τα στοιχεία που θα επιτρέψουν την εκτέλεση της πληρωμής.
Επίσης απόδοση έως και 4,1% προσφέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη 12μηνη κατάθεση προθεσμίας.

Η Εθνική Τράπεζα, στην κατάθεση «Μηνιαίο», το επιτόκιο διαμορφώνεται από 2,50% έως 3,30% για κατάθεση 6 μηνών και από 2,70% έως 3,40% για 1 έτος. Στην 18μηνη κατάθεση «Δώρο Εθνικής» για τις μηνιαίες περιόδους που συμπληρώνονται τον Αύγουστο, το Δεκέμβριο και τον Απρίλιο (συνολικά 4 μηνιαίες καταβολές), η απόδοση του προϊόντος είναι 5,80%.
Η Eurobank, ανέβασε τις αποδόσεις στην προθεσμιακή της κατάθεση «Step Up», προσφέροντας ετησιοποιημένες αποδόσεις είναι έως 3,20% για διάρκεια 3 μηνών, έως 3,30% για διάρκεια 6 μηνών και έως 3,79% για διάρκεια 12 μηνών.

Η Τράπεζα Κύπρου αύξησε στο 2,3% το επιτόκιο το πρώτο τρίμηνο και στο δεύτερο τρίμηνο σε 4,50%. Το μέσο ετησιοποιημένο επιτόκιο στο τέλος του εξαμήνου διαμορφώνεται σε 3,40%, στον λογαριασμό Plus. Στο λογαριασμό REFLEX (προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 12 μηνών, της οποίας το επιτόκιο αυξάνει κατά 0,25 κάθε τρίμηνο), το επιτόκιο κλιμακώνεται ως εξής: για το 1ο τρίμηνο 3,25% για το 2ο τρίμηνο 3,50% , για το 3ο τρίμηνο 3,75% και για το 4ο τρίμηνο 4,00%.
Υψηλές αποδόσεις έως 4,1% υπό προϋποθέσεις προσφέρει με τη σειρά της και η ΑΤΕBank. Ο λογαριασμός «ΑΤΕ Διπλασιάζω», έχει προκαθορισμένο εισαγωγικό επιτόκιο το οποίο μπορεί δύναται να διπλασιαστεί στη λήξη της χρονικής διάρκειας της κατάθεσης.

Η Proton Bank, στον λογαριασμό «Proton Best» προσφέρει επιτόκιο από 4,80% έως 4,95%, ανάλογα με τη διάρκεια που θα επιλέξει ο καταθέτης.

Η FBBank στην προθεσμιακή κατάθεση «PLUS BONUS» προσφέρει ετήσια μικτή απόδοση 4,815%.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε click σε κάποιο διαφημιστικό banner. Σε εσάς δεν κοστίζει, σε εμάς δίνει δύναμη για τη συνέχεια...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου