17/9/11

Στον δρόμο της μεγάλης επιστροφής!


Πριν από έναν χρόνο τού έδειξε την πόρτα της εξόδου, τώρα ο Παναθηναϊκός επιστρέφει για λογαριασμό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους! Οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες επαφές.
 
Το καλοκαίρι του 2010 επέλεξε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν στο συμβόλαιό του και τον απομάκρυνε από την ομάδα. Έκτοτε ακολούθησε για τον ίδιο περίοδος ανάπαυσης, εν τέλει βρήκε «στέγη» στη Ζαλγκίρις Κάουνας πριν καταλήξει στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, για να ξαναβρεθεί σε αναζήτηση ομάδας το φετινό καλοκαίρι. Ο κύκλος δεν αποκλείεται να κλείσει ξανά στον Παναθηναϊκό!

Η νέα οικονομική κατάσταση επανέφερε τον «Σάρας» στη λίστα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι είναι πιθανό ο πόθος όλων των φίλων της ομάδας να ικανοποιηθεί. Ο 35χρονος άσος που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω της οικογενειακής κατάστασής του (σ.σ. παντρεύτηκε κι έκανε παιδί με Ελληνίδα), ενώ πλέον είναι αρκετά φθηνός, αφού η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπάθησε να τον «κλείσει» στις 180.000€, οπότε με πάνω-κάτω ίδια χρήματα το «τριφύλλι» μπορεί να τον ξανακάνει δικό του.

Μπατίστ, Σάτο, Σμιθ είναι οι ξένοι και Μάριτς, Τέπιτς, Λόγκαν, Σερμαντίνι οι κοινοτικοί κι όλοι μαζί οι... υπεράριθμοι αλλοδαποί των «πράσινων», που σημαίνει πως θα πρέπει να αδειάσει τουλάχιστον μία θέση (ιδανικά δύο για το μπάτζετ) για να ανοίξει χώρος για τον Λιθουανό. Ο Μιλένκο Τέπιτς αναμένεται να βρεθεί στη Σεβίλλη για χάρη της Καχασόλ, ενώ ο Γκιόργκι Σερμαντίνι –και το 450.000€ συμβόλαιό του– είναι ανεπιθύμητος κι αναζητείται η χρυσή τομή...
 
Προχωρημένες επαφές κι όχι απλά ενδιαφέρον
Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα, το gazzetta.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε επαφή και το οικονομικό δεν αποτελεί εμπόδιο. Το σημαντικότερο είναι η αποκατάσταση των σχέσεων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά την περυσινή απόφαση να «κοπεί» ο Γιασικεβίτσιους, τη στιγμή που ο ίδιος έδειχνε διατεθειμένος να αγωνιστεί με κάθε τίμημα.

Οι όποιες αγωνιστικές ενστάσεις υπήρχαν δεν αποτελούν πια τροχοπέδη, καθώς ο Σάρας έχει μπει σε φουλ ρυθμό και μοιάζει αναγεννημένος. Η ταχύτητά του ασφαλώς δεν παραμένει ίδια, αλλά η ποιότητα και η κλάση του φάνηκαν στον υπέρτατο βαθμό και στο Ευρωμπάσκετ. Στα 35 του παραμένει πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα κάθε μεγάλης ομάδας και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ψάχνει για τέταρτο γκαρντ, κι όχι για κάποιον που θα είναι πρωταγωνιστής, η περίπτωση Γιασικεβίτσιους εγκρίνεται ως η πλέον κατάλληλη. Προ ημερών άλλωστε, το gazzetta.gr έγραφε πως θα έρθει κι άλλη μεταγραφή, η οποία θα είναι περιφερειακός με έφεση στον χειρισμό της μπάλας και στη δημιουργία...

Επαναλαμβάνουμε, το ενδιαφέρον δεν είναι πλέον θεωρητικό. Έχει περάσει στη φάση των συζητήσεων και μόλις ξεκαθαρίσει η υπόθεση Τέπιτς, θα εισέλθει και στη φάση της υλοποίησης.

ΥΓ. Σύμπτωση: Η πρώτη συνεργασία Παναθηναϊκού-Γιασικεβίτσιους επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, το 2007! Τώρα, ο... έρωτας Τριφυλλιού-Σάρας αναζωπυρώνεται, πάλι, κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ. Κοινώς, το λένε και οι οιωνοί...


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου