8/9/11

Με ποιούς είναι τελικά το χρηματιστήριο;

7,98% ανέβηκε χθες ο Γενικός Δείκτης, 17% οι τράπεζες. Εκτόξευση που οι «ειδικοί» αποδίδουν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης μετά το πολύωρο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης.

Έχει ξαναγραφτεί πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το Κεφάλαιο πολεμάει τον πολίτη (βλέπε τα άρθρα έξω από τα δόντια και οι μισθωτοί πληρώνουν τις αμαρτίες των επιχειρήσεων) και πως ο μηχανισμός του ΔΝΤ έχει δημιουργηθεί και εγκατασταθεί στην Ελλάδα για να προστατέψει τις τράπεζες και άλλες 50 οικογένειες.

Στο μεταίχμιο αυτής της ιστορίας βρίσκεται ο μικροκαταθέτης, ο μικροεπιχειρηματίας και ο μεσαίος επιχειρηματίας ο οποίος παίζοντας "δίφραγκα" στο χρηματιστήριο και έχοντας μερικές χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις νομίζει πως του φταίνε οι δημόσιοι, οι συνταξιούχοι, οι αλλοδαποί, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι κλπ. Δεν έχει καταλάβει ακόμα πως οι Αγοραστές πρώτο αυτόν θέλουν να εξαλέιψουν για να αγοράσουν το "μαγαζάκι" του κοψωχρονιά. Απλά όλοι οι προαναφερθέντες (μισθωτοί) θα είναι ουσιαστικά ο μοχλός των Αγοραστών που θα ανατρέψει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Ο μισθωτός πια θα παλεύει να σώσει το σπίτι του και να έχει φαγητό για το σπίτι του. 

Τί σημαίνει λοιπόν αυτή η άνοδος στο χρηματιστήριο; Ότι το καλύτερο γιατρικό για το Χρηματιστήριο είναι να βγαίνει ο κ. Βενιζέλος και να ανακοινώνει ψαλίδι στους μισθούς και άλλα επώδυνα μέτρα;

Τα στρατόπεδα τελικά στήθηκαν και το τοπίο μοιάζει πια να ξεκαθαρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου