11/9/11

Πετροπόλεμος και προσαγωγές την στιγμή που μίλαγε ο Παπανδρέου

Και ενώ ο πρωθυπουργός μιλούσε στην ΔΕΘ στο Βελλίδειο, έξω από αυτό η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι.

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην πλατεία της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, με ομάδα νεαρών ατόμων να επιδίδεται σε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική από τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, σε 94 ανήλθαν οι προσαγωγές ατόμων από αστυνομικούς, ενώ στη μία σύλληψη που είχε γίνει νωρίτερα για κατοχή βεγγαλικών προστέθηκε ακόμη μία, αυτή τη φορά για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Λίγη ώρα πριν ο πρωθυπουργός αρχίσει την ομιλία του έπεφταν βροχή τα δακρυγόνα , έξω από το Βελλίδειο και συγκεκριμένα στην πλατεία ΧΑΝΘ . Ένταση επικρατούσε  κατά τις 19:15  μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και ΜΑΤ.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει θάλαμο αερίων καθώς για ακόμη μια φορά τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Όλα άρχισαν πριν από λίγο όταν ιδιοκτήτες ταξί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το Βελλίδειο. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από τον φράχτη που έχει στηθεί και κατάφεραν να τον μετακινήσουν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά έκτακτα δελτία, ακούστηκε από την πλευρά των ιδιοκτητών ταξί, κάντε ένα ντου να σπάσουμε το φράγμα και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα μαίνονται επεισόδια. 

Χιλιάδες αστυνομικοί


Πρωτοφανή είναι... τα αστυνομικά μέτρα, λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το απόγευμα συνδικάτα, επαγγελματικές ομάδες αλλά και φίλαθλοι, στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 32 προληπτικές προσαγωγές και μία σύλληψη  για κατοχή βεγγαλικών.

Ο φράχτης και ο «Αίαντας»

Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, έχει ήδη στηθεί ο κινητός φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οδοφράγματα έχουν στηθεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο «Αίαντας», το όχημα με την αντλία ρίψης νερού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά μέχρι σήμερα.

Η κεντρική πανεργατική συγκέντρωση, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης , θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Η συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου είναι το σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες στη συνέχεια θα ενωθούν με την κεντρική πορεία, με κατεύθυνση την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Μισή ώρα αργότερα είναι το ραντεβού των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.


Πηγή: dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου