4/7/11

Το χρονοδιάγραμμα έκτακτων εισφορών και φόρων

Toν Ιούλιο ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, αλλά η Εφορία υπόσχεται "πολικές θερμοκρασίες" στην τσέπη μας με μια καταιγίδα εισφορών και φόρων που θα αρχίσουν να "πέφτουν" από αυτό το μήνα.

Δείτε αναλυτικά πόσα θα πληρώσετε και πότε θα περάσετε από το Ταμείο.


Αυξημένη παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις

Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ. Από αυτό το μήνα, οι μισθωτοί με μηνιαίες αποδοχές από 600 ευρώ έως 1.000 ευρω θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται από 1% έως 3%. Έως 32 ευρώ το μήνα, θα χάσουν όσοι λαμβάνουν καθαρά άνω των 1.000 ευρώ.

Έκτακτη εισφορά

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένονται τα ραβασάκια για την ειδική εισφορά, από 1% έως 4%, σε όσους δηλώνουν πάνω από 12.000 ευρώ. Η καταβολή θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις, από 2 έως 6, η κάθε μία εκ των οποίων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.

Τέλος επιτηδεύματος

Αρχές Σεπτεμβρίου θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος των 300 ευρώ πάνω από 1 εκ. ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν εξαιρούνται τελικά ούτε τα "μπλοκάκια" με μηδενικό τζίρο, ούτε  οι μισθωτοί που διατηρούν και μπλοκάκι

Έκτακτες εισφορές σε ΙΧ, σκάφη, πισίνες


Το φθινόπωρο οι ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών και ηλικίας έως 10 ετών, οι κάτοχοι σκαφών πάνω από 6 μέτρα και όσοι έχουν πισίνες θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά, η οποία θα ανέρχεται στο 5% επί των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τσιγάρα

Έως και 60 λεπτά ακριβότερα το πακέτο θα πωλούνται μέχρι τέλος Ιουλίου τα λεγόμενα φθηνά τσιγάρα

ΦΠΑ

Από την 1η Σεπτεμβρίου αυξάνεται από το 13% στο 23% ο ΦΠΑ σε αναψυκτικά, χυμούς, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία.

Τέλη κυκλοφορίας

Το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου έρχονται τα αυξημένα έως 12,5% τέλη κυκλοφορίας.

Φυσικό αέριο- πετρέλαιο θέρμανσης

Από την 1η Σεπτεμβρίου αυξάνεται το φυσικό αέριο και από τις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με αυξημένη τιμή κατά 5-6 λεπτά το λίτρο.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου