Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τότε, κατά τη διάρκεια του πιο… εθνικά υπερήφανου καλοκαιριού της ζωής μας, ξέραμε ότι το παραμύθι του Euro, θα το λέμε στα εγγόνια μας κι αυτά θα απαντάνε: «Τι λες ρε παππού, σιγά μην κέρδισε η Ελλάδα δύο φορές την Πορτογαλία εντός έδρας και μια φορά τη Γαλλία και την Τσεχία! Ψέματα σας έλεγαν για να χαρείτε…» Κι όμως ο θρίαμβος της Πορτογαλίας ήταν πέρα για πέρα αληθινός.

Αν κάποιος μας έλεγε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης ότι μετά από ένα μήνα όλη η Ελλάδα Θα τραγουδά μεθυσμένη «δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ», μάλλον θα τον περνούσαμε για τρελό. Από την άλλη, αν κάποιος εξίσου διορατικός, μας έλεγε πριν δύο χρόνια ότι σήμερα η Ελλάδα θα βυθιζόταν στη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτειακή κρίση, που θα ανάγκαζε τον κόσμο να κατασκηνώνει σε πλατείες και να μουντζώνει τη Βουλή, πάλι για τρελό θα τον περνούσαμε. Το κακό είναι ότι ο πρώτος τύπος ήταν… ωραίος τρελός, ενώ ο δεύτερος είναι… να πάει από εκεί που ‘ρθε!
 
Πάμε να θυμηθούμε λοιπόν τι γινόταν εντός και εκτός Ελλάδας τον Ιούλιο του 2004

- Ζούσαμε σε ένα εθνικό παραλήρημα εν’ όψει Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πλανήτη, με τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς Τύπου για το ελληνικό θαύμα να κάνουν θραύση.

- Πουλήθηκαν μέσα σε λίγους μήνες 10.000.000 φανέλες (κι όμως, αυτός είναι ο αριθμός σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής) της Εθνικής Ελλάδας.

- Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κώστας Καραμανλής, που δήλωνε έτοιμος να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρωτόγνωρα μεγαλεία και τα… κατάφερε. Μέσα 20 μήνες, ο Καραμανλής πανηγύρισε το Euro, τους Ολυμπιακούς, την Eurovision και το Eurobasket! Ποιος να συγκριθεί μαζί του;;;

- Πλάι στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα κι έτσι ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, έγινε γνωστός σε όλον τον πλανήτη ως «Greek Prime Minister» μετά από λάθους του Πορτογάλου τηλεσκηνοθέτη, στον τελικό του Euro, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του γκολ του –ποιου άλλου;- Χαριστέα.

- Ο αρχικός προϋπολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν 252 εκατομμύρια ευρώ. Πόσο κόστισαν τελικά;;; Λίγο περισσότερα! 1 δισεκατομμύριο 540 εκατομμύρια ευρώ. Έλα μωρέ, για μια ψωροαύξηση της τάξης του 511% κάνετε έτσι. Αφού μας έμειναν τα στάδια!

- Πρόεδρος της Αμερικής ήταν ο ένας και μοναδικός George W. Bush! Χωρίς περεταίρω σχολιασμό…

- Ο Ρεχάγκελ ήταν «ημίθεος» και οι παίκτες του «ήρωες». Στην πορεία ο Ότο έγινε «γεροξεκούτης» και οι παίκτες του «άμπαλοι».

- Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν –κρατηθείτε- 0,81 ευρώ το λίτρο, έχοντας μάλιστα σημειώσει «πρωτοφανή αύξηση» από τις αρχές του έτους της τάξης του 13%.

- Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ιδέα τι είναι το ΔΝΤ, αν και η Αργεντινή είχε ήδη «γευτεί» την… ευεργετική βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

- Στημένα;;; Αποδείξεις δεν είχαμε, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν ποτέ αγγελικά πλασμένο. Ούτε καν την εποχή της δόξας τους!

- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν είχε κατακτήσει ούτε έναν τίτλο στην καριέρα του. Σήμερα έχει 16!

- Ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρώτο του πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο μετά από 7 συνεχόμενα, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, κάποιος… Σρέτσκο Κάτανετς αν θυμάστε αναρωτιόταν για την «ψύχωση για το 7ο».

- Όσκαρ καλύτερης ταινίας είχε πάρει το τρίτο μέρος της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

- Το facebook δεν υπήρχε στη ζωή μας κι έτσι χάσαμε την ευκαιρία για εκατομμύρια likes και status updates τη στιγμή που ο Δέλλας σκόραρε στον ημιτελικό με την Τσεχία.

- Ούτε το twitter υπήρχε στη ζωή μας κι έτσι γλυτώσαμε τον ανελέητο σφυροκόπημα κοινότυπων tweets από τους Έλληνες (ημί)σελέμπριτις.

- Δεν θα το πιστέψετε, αλλά ούτε το YouTube υπήρχε στη ζωή μας. Καλά, στο γραφείο πώς περνούσαν τόσες ώρες;;;

- Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο ήταν η Πόρτο του «πολλά υποσχόμενου», Ζοζέ Μουρίνιο.

- Πρωταθλητές στο ΝΒΑ ήταν οι Πίστονς, που κέρδισαν με 4-1 στους τελικούς τους Λέικερς, ενώ το ίδιο καλοκαίρι η Dream Team, με αστέρες παίκτες όπως ο Ντάνκαν, ο Άιβερσον, ο ΛεΜπρόν, ο Καρμέλο και ο Ουέιντ έγινε εύκολη λεία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας από το Πουέρτο Ρίκο στην πρεμιέρα, τη Λιθουανίας και την Αργεντινή στον ημιτελικό.

- Ένα ευρώ ισούταν με 1,21 δολάριο, ενώ τώρα η ισοτιμία έχει πάει στο 1,45, κάνοντας δυστυχείς τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες και ευτυχείς τους Ευρωπαίους τουρίστες.

- Το iphone kai το ipad υπήρχαν μόνο στο μυαλό του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς,

 Υγ: Χθες το βράδυ στις 21:50 πριν από 7 χρόνια, ο Άγγελος Χαριστέας έκανε του... κεφαλιού του, αναγκάζοντας το μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων που έχει καταγραφεί στα χρονικά να φωνάξει... ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!

Ωραίες ημέρες...


Πηγή: gazzetta.gr