11/11/11

Φτηνός και αξιόπιστος συναγερμός


Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν συσκευές και gadgets με πολύ χαμηλό κόστος για τη ασφάλεια των σπιτιών, των εξοχικών κατοικιών και γενικότερα διαφόρων χώρων στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει καν τηλεφωνική γραμμή.

Αυτές οι συσκευές ή τα συστήματα λειτουργούν και αυτόνομα με τη βοήθεια μπαταρίας ενώ έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν μήνυμα στον ιδιοκτήτη μέσω του GSM δικτύου. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω μηνύματος είτε μέσω άμεσης τηλεφωνική κλήσης, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα να ακούσετε ή να δείτε τι συμβαίνει στο χώρο σας σε πραγματικό χρόνο.

Ένα από τα απλούστερα και οικονομικότερα συστήματα ασφαλείας είναι η μαγνητική επαφή πόρτας η οποία σε περίπτωση ενεργοποίησής της μπορεί να σας αποστείλει μήνυμα στο κινητό ή να σας καλέσει στο κινητό ώστε να ακούσετε μέσω του μικροφώνου του το τι συμβαίνει στο χώρο. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε εσείς όποτε θελήσετε με τη συσκευή για να ακούσετε ήχους από το συγκεκριμένο χώρο.


Αντίστοιχα υπάρχουν και περισσότερες επιλογές σε συσκευές αλλά με μεγαλύτερο κόστος, όπως π.χ. WiFi / GSM κάμερες με ανιχνευτή κίνησης (PIR detector) η οποία με το που ανιχνεύσει κίνηση στο χώρο στέλνει MMS μηνύματα (φωτογραφίες από το χώρο) στο κινητό του ιδιοκτήτη ή μπορεί επίσης μέσω μιας WiFi σύνδεσης να παρέχει σε πραγματικό χρόνο βίντεο στον τον ιδιοκτήτη. Αρκεί ο χρήστης (ιδιοκτήτης) να έχει πρόσβαση στο internet για να μπορεί να ελέγξει το χώρο του.


Και φανταστείτε ότι όλες αυτές οι συσκευές έχουν κόστος μικρότερο των 150 ευρώ και λειτουργούν αυτόνομα χωρίς τη χρήση ολοκληρωμένου συστήματος συναγερμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές επικοινωνήστε με το securegr@gmail.com
  
   

1 σχόλιο: