19/9/11

Πατάξτε τη φοροδιαφυγή, μην κόβετε μισθούς και συντάξεις


Αποστάσεις από τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας, και προσωπικά από τον κ. Βενιζέλο, παίρνει η Κομισιόν, η οποία θεωρεί ότι είναι εσφαλμένο το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Με κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα και κυρίως ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης με την Τρόϊκα, η Επιτροπή καθιστά σαφές στις ελληνικές αρχές ότι το βασικό στοίχημα είναι η βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών στην προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων και όχι η “εύκολη λύση” των περικοπών μισθών και συντάξεων. Διαφωνώντας ανοιχτά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, στελέχη της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν κάνουν λόγο για “μοναχικό δρόμο” που ακολουθεί πλέον ο κ. Βενιζέλος στις επιλογές του και διαπιστώνουν έλλειψη συναίνεσης εντός και εκτός κυβέρνησης. 

Μάλιστα, στις Βρυξέλλες εκφράζουν ενόχληση για το γεγονός ότι ο υπουργός οικονομικών κάνει βήματα μόνος του, για τα οποία φέρουν αντιρρήσεις στενοί του συνεργάτες, μέλη της κυβέρνησης καθώς και συνομιλητές του στην Κομισιόν. 

 

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου