29/9/11

Μέχρι και οι Άγγλοι βρίζουν τους Ευρωπαίους για χάρη εμάς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξίωσε την συγγνώμη του BBC, μετά από περιστατικό κατά το οποίο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμεντέου Αλταφάζ, αποκλήθηκε αρκετές φορές "ηλίθιος" σε τηλεοπτική εκπομπή του βρετανικού δημόσιου δικτύου.

"Η βάση της προσέγγισής μας στη δουλειά μας με τα μέσα ενημέρωσης, η οποία στηρίζεται στο σεβασμό και τον επαγγελματισμό, δεν έγινε σεβαστή και εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτό και αναμένουμε όπως εννοείται μια συγγνώμη", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν.


"Μας ζητήθηκε ήδη συγγνώμη προφορικώς", προσέθεσε.

Η εκπρόσωπος αναφερόταν σε θυελλώδη συζήτηση που έγινε στην εκπομπή "Newsnight" το βράδυ της Τετάρτης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην κρίση χρέους στην Ευρώπη, στην οποία μετείχε σε απευθείας σύνδεση από τις Βρυξέλλες ο κ. Αλταφάζ.

Μετά την ερώτηση που του έκανε ο παρουσιαστής της εκπομπής αν θα ήθελε να "ζητήσει συγγνώμη για το έλλειμμα ηγεσίας της Ευρώπης σε αυτήν την κρίση", ο Αλταφάζ δέχθηκε επίθεση από έναν από τους προσκεκλημένους, τον δημοσιογράφο και σχολιαστή Πίτερ Όμπορν, ο οποίος δήλωσε κυρίως ότι είναι "εξαιρετικά τρομερό να ακούμε αυτόν τον ηλίθιο στις Βρυξέλλες".

"Κύριε ηλίθιε στις Βρυξέλλες, θέλετε να απαντήσετε;", τον ρώτησε τότε ο παρουσιαστής Τζέρεμι Πάξμαν.

Αφού άκουσε τον Πίτερ Όμπορν να επανέρχεται στην κατηγορία του και να τον αποκαλεί ξανά ηλίθιο, ο Αλταφάζ έβγαλε τα ακουστικά του και το μικρόφωνό του και εγκατέλειψε το στούντιο, τη στιγμή που ο Τζέρεμι Πάξμαν επενέβαινε εν τέλει ζητώντας να σταματήσει να τον προσβάλει.

Ακούστε στο τέλος πως επιτίθεται ο Όμπορν στον Αλταφάζ λέγοντας πως η ΕΕ είναι απάνθρωπη με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό...

Μας έβαλε τα γυαλιά ο Άγγλος δημοσιογράφος του οποίου η συμπεριφορά είναι πιο "ελληνική" από οποιονδήποτε έλληνα δημοσιογράφο...




Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου