13/9/11

Δείτε την εγκύκλιο για την εφεδρεία και τους 151 φορείς

Εγκύκλιος σε 151 φορείς του δημοσίου εστάλη από το υπ. Οικονομικών, ώστε να καθοριστεί το πλεονάζον τους προσωπικό και να δρομολογηθεί η διαδικασία της εφεδρείας. Η διαδικασία αφορά συνολικά 3.500 εργαζόμενους. Στους οργανισμούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΤΤ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΒΟ, ΟΑΣ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κατά προτεραιότητα θα ενταχθούν σε εφεδρεία όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν λίγα προσόντα - είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων, σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κ.α.


Το υπουργείο ζητά να συμπεριληφθούν στην εφεδρεία ποσοστό 10% των εργαζομένων του φορέα.

Οι διοικήσεις των φορέων αυτών θα πρέπει να στείλουν εντός δύο εβδομάδων τη λίστα με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία.

Για τους οργανισμούς που απασχολούν πάνω από 100 εργαζομένους, όσοι δεν ενταχθούν σε εφεδρεία τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων. Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την 12η Σεπτεμβρίου.

Με βάση το πόρισμα, θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην "εργασιακή εφεδρεία" επιπλέον προσωπικό.


Διαβάστε την εγκύκλιο


Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου