31/10/11

Το δραματικό παρασκήνιο των 2 ετών του μνημονίου

«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά» εξοµολογείται µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των µελών ...

Μαύρη τρύπα στα ταμεία της εκκλησίας απ' το κούρεμα των ομολόγων

Ράσα, κελεμπίες και μπίζνες

Το παγκάρι... πρόδωσε τους ιεράρχες. Το ίδιο και οι μετοχές, που τόσα χρόνια έπαιζαν νομίζοντας ότι είναι ακλόνητες. Το «κούρεμα» που επέρχεται θα σαρώσει και τα ομόλογα του Δημοσίου που διαθέτει η Εκκλησία. Τα έσοδα από την έκθεση κάθε λογής ιερών λειψάνων μειώθηκαν δραστικά. Και τώρα, οι ιεράρχες αναζητούν λύσεις για να κλείσουν τις «μαύρες» τρύπες που εμφανίζονται σε όλα τα «ιερά ταμεία».
Ο Ιερώνυμος είχε απευθείας συνομιλίες με τον ηγέτη του Κατάρ, σίγουρος ότι η συνεργασία τους για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα προχωρήσει. Η οικονομική στενότητα αναγκάζει πλέον τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο να αναζητήσει κεφάλαια παντού. Κατ' αρχάς στην Κίνα όπου συμφωνήθηκαν επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά. Ακολούθησε το Κατάρ το οποίο ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε πρόσφατα συζητώντας επικερδείς συμφωνίες και συνεργασίες προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία που κατέχει. Περιουσία που εξακολουθεί να είναι τεράστια, πλην όμως παραμένει ανενεργή και χωρίς άμεσα οφέλη. Σειρά έχει η Ρωσία, την οποία αντιπροσωπεία της Εκκλησίας θα επισκεφθεί αμέσως μόλις κλείσουν οι συμφωνίες με το Κατάρ.

Ετσι, με επίκεντρο και την οικονομική κρίση, το «παζάρι» που γίνεται είναι απλό: «Δώστε στην Εκκλησία τα ακίνητα που είναι δεσμευμένα για να τα αξιοποιήσει και να δώσει κι αυτή με τη σειρά της στο λαό, αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

Στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έμεινε δυο ημέρες και είχε συνομιλίες απευθείας με τον ηγέτη του, σεΐχη Αλ Θάνι. Η κυβέρνηση ήταν πλήρως ενήμερη για τις επαφές του αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε μαζί του στο Κατάρ τον μητροπολίτη Ελασσόνος Βασίλειο, πρόεδρο των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας και τον επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου, που είναι γνωστό ότι έχει στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.

Ετσι, λίγο μετά το «πάγωμα» των επενδυτικών συμφωνιών της κυβέρνησης με το Κατάρ, η πρωτοβουλία της Εκκλησίας αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για συνεργασία. Αν τελικά το σχέδιο αυτό ευοδωθεί, εκκλησιαστικοί και κυβερνητικοί παράγοντες προσδοκούν ότι θα φέρει επενδύσεις, «ζεστό» αραβικό χρήμα και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η Εκκλησία ενδιαφέρεται κυρίως για την αξιοποίηση οικοπέδων-φιλέτων, στα οποία οι Αραβες μπορούν να επενδύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρατικά στελέχη του Κατάρ παρουσίασαν μια «βεντάλια» έργων (ξενοδοχεία, γραφεία, φωτοβολταϊκά πάρκα) και ζήτησαν λεπτομερή κατάλογο των περιοχών με τα ακίνητα της Εκκλησίας. Εκκλησιαστικός παράγοντας δήλωσε στην «Κ.Ε.» ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ σοβαρό, αλλά πρώιμο στάδιο, ωστόσο είναι σημαντικό ότι γίνονται στο ανώτατο επίπεδο και όχι με χαμηλόβαθμα στελέχη».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η συνάντηση που είχε στο αραβικό εμιράτο ο αρχιεπίσκοπος με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγό της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αποστολή». Ο κ. Λαυρεντιάδης πήγε στο Κατάρ ως προσκεκλημένος στο διαθρησκευτικό συνέδριο που έγινε εκεί, με την ιδιότητά του ως «Αρχοντος» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ενα από τα ακίνητα που η Εκκλησία επιθυμεί διακαώς να εκμεταλλευθεί είναι το υπουργείο Παιδείας στην πλατεία Συντάγματος. Το ενοίκιο που εισέπραττε η Εκκλησία όσο ήταν νοικιασμένο το κτίριο ανερχόταν σε περίπου 800.000 το μήνα. Τώρα, υπολογίζεται ότι αν αξιοποιηθεί θα αποδώσει τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ το μήνα.

Συγχρόνως, οι εκτάσεις στη Βουλιαγμένη είναι η «τούρτα» που μπορούν να αξιοποιήσουν τα αραβικά κεφάλαια. Και όπως επισήμανε στην «Κ.Ε.» παράγοντας της εκκλησίας: «Ο αρχιεπίσκοπος δεν θα πήγαινε στο Κατάρ αν δεν ήταν τουλάχιστον βέβαιος ότι η συνεργασία με τους Αραβες θα προχωρήσει. Φυσικά, δεν μπήκαν υπογραφές, διότι πρέπει να ενημερωθεί προηγουμένως η Ιερά Σύνοδος στις αρχές Νοεμβρίου από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο».

Τα οικονομικά και επιχειρησιακά ανοίγματα όμως της Εκκλησίας προς τον επιχειρηματικό κόσμο έχουν ήδη αρχίσει με τα σχέδια για δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή που ανήκει στη Μονή Πεντέλης, σε συνεργασία με κινέζους επενδυτές. Η έκταση που θα χρησιμοποιηθεί για φωτοβολταϊκό πάρκο είναι περίπου 3.000 στρέμματα από το σύνολο των 25.000, και το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ. Τα 22.000 στρέμματα που θα απομείνουν θα αναδασωθούν από τους ίδιους τους επενδυτές του έργου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι όμιλοι επιχειρήσεων...

Πάνω από 800 είναι τα ακίνητα της Εκκλησίας σε κεντρικά σημεία των μεγάλων αστικών κέντρων, πολλά από τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί ποικιλοτρόπως, με τη βοήθεια των «πετροδολαρίων».

Τα 11 στρέμματα που διαθέτει η Εκκλησία στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό Δεινοκράτους, δεν φαίνεται ότι θα αποφέρουν κάποιο όφελος, μια και η αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται κοντά έχει «μπλοκάρει» κάθε σχέδιο για ανέγερση ξενοδοχείων, γραφείων κ.λπ. Ετσι, η Εκκλησία αποφάσισε να δημιουργήσει εκεί συγκρότημα κτιρίων που θα στεγάσει το ιστορικό αρχείο της Ιεράς Συνόδου.

*Μπορεί κάποιοι ακόμη και μέσα στην Εκκλησία να διαμαρτυρηθούν για τις «ιερές μπίζνες» με Αραβες, Κινέζους και Ρώσους. Αν όμως η Εκκλησία τα καταφέρει, τότε θεωρείται βέβαιο πως θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν οφέλη και για το λαό, έστω και αν η Εκκλησία λάβει τη μερίδα του λέοντος. Ισως τελικά να αποδειχθούν καλύτεροι μάνατζερ οι αρχιερείς απ' ό,τι τα προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης που απέτυχαν να συνάψουν επικερδείς συμφωνίες. Ο Θεός ας βάλει το χέρι Του...

27/10/11

Έχετε δει μεγαλύτερο έλατο ποτέ;

Ναι είναι στην Ελλάδα και θεωρείτε το γεροντότερο και μεγαλύτερο τουλάχιστον των Βαλκανίων. Βρίσκεται στο ορεινό χωρίο Κρήνη Αιγιαλείας 25 χιλιόμετρα περίπου από το Αίγιο. Θεωρείτε ο "πατέρας" όλου του ελατοδάσους του βουνού. Το έλατο πιθανότατα είχε κοπεί σε μικρή ηλικία και για το λόγο αυτό σε χαμηλό σχετικά ύψος ανέπτυξε κλαδιά τα οποία τώρα πια είναι κτηνώδη σε όγκο και μέγεθος. Φανταστείτε ότι χρειάζεται 10 ενήλικα άτομα για να το αγκαλιάσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες.





26/10/11

Το δίλημμα...


  ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Σ Τ Η      Δ Ο Υ Λ Ε Ι Α
1. Περνάς τον περισσότερο χρόνο σου σε ένα κελί 8 Χ 10.
1. Περνάς τον περισσότερο χρόνο σου σε ένα γραφείο με διαχωριστικό 6 Χ 8.
2. Σου παρέχουν τρία γεύματα την ημέρα.
2. Κάνεις διάλειμμα μόνο για ένα γεύμα, που το πληρώνεις εσύ.
3. Μειώνεις το χρόνο παραμονής σου με καλή συμπεριφορά.
3. Φορτώνεσαι περισσότερη δουλειά αν δείξεις καλή διαγωγή.
4. Ο φύλακας κλειδώνει και ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες για σένα.
4. Πρέπει να κουβαλάς πάνω σου κλειδιά για να ανοίγεις τις πόρτες.
5. Μπορείς να βλέπεις τηλεόραση και να παίζεις ηλεκτρονικά.
5. Σε απολύουν αν βλέπεις τηλεόραση και παίζεις ηλεκτρονικά.
6. Έχεις τη δική σου τουαλέτα.
6. Τη μοιράζεσαι με κάτι ηλίθιους που κατουράνε το καπάκι.
7. Επιτρέπουν στους φίλους και συγγενείς σου να σε επισκεφθούν.
7. Δεν μπορείς ούτε στο τηλέφωνο να μιλήσεις με τους δικούς σου.
8. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν όλα τα έξοδα για σένα.
8. Πρέπει να πληρώνεις όλα τα έξοδα για να πας στο γραφείο και ύστερα σου κρατούν από το μισθό σου φόρους για τους φυλακισμένους.
9. Πρέπει να αντιμετωπίσεις σαδιστές δεσμοφύλακες.
9. Τους ονομάζουν 'διευθυντές'
Μήπως τελικά να το ξανασκεφτούμε;

25/10/11

Διευκολύνσεις στα δάνεια του Παρακαταθηκών

Διευκολύνσεις για τους δανειολήπτες αποφάσισε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δίνοντας και σχετική παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011... προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις και να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Αναλυτικα, σύμφωνα με το κείμενο της απάντησης που διαβιβάστηκε από το ταμείο στη βουλή, κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουπλή, όσον αφορά την επιμήκυνση της διάρκειας εξυπηρέτησης των χορηγηθέντων δανείων αποφασίστηκε:

α) Για δάνεια για αγορά, ανέγερση ή αποπεράτωση, η διάρκεια αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου είναι δυνατό να επιμηκυνθεί κατά 5 – 10 έτη με το ισχύον επιτόκιο, υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική διάρκεια οφειλής δεν θα υπερβαίνει τα 40 έτη.

β) Για ενυπόθηκα επισκευαστικά δάνεια η διάρκεια αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου των δανείων μπορεί να επιμηκύνεται για 5 ή 10 έτη και ως 26 έτη συνολικά, με το ισχύον επιτόκιο της εξυπηρέτησης.

γ) Για τα δάνεια μικροεπισκευών – μικροβελτιώσεων, η διάρκεια αποπληρωμής μπορεί να επεκταθεί κατά 5 έτη χωρίς να ξεπερνάει συνολικά τα 15 χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο δυνατότητα επιμήκυνσης των ανωτέρω κατηγοριών έχουν δανειολήπτες που σωρευτικά τα δάνειά τους άρχισαν να εξυπηρετούνται από την 1/1/2005 έως και την 1/7/2010, η μηνιαία δόση είναι ίση ή μεγαλύτερη των 400 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια, 250 ευρώ και άνω για τα ενυπόθηκα επισκευαστικά και από 150 και άνω για την περίπτωση δανείων για μικροεπισκευές – μικροβελτιώσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλικία του δανειολήπτη κατά τη λήξη του δανείου να μην υπερβαίνει το 80ο έτος στην περίπτωση των στεγαστικών και ενυπόθηκων επισκευαστικών ή το 75ο έτος στην περίπτωση δανείων μικροεπισκευών – μικροβελτιώσεων.

Η δυνατότητα επιμήκυνσης μπορεί να παρέχεται σε ειδικές περιπτώσεις δανειοληπτών, για όλα τα δάνεια του στεγαστικού τομέα, ανεξάρτητα από το χρόνο έναρξης εξυπηρέτησής τους και το ύψος του ποσού της μηνιαίας δόσης για λόγους υγείας ή οικογενειακούς λόγους, σε περιπτώσεις δανειοληπτών πολύτεκνων, τριτέκνων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επιμήκυνση θα προσφέρεται επίσης σε όσους καταβάλλουν μηνιαίως άνω του 60% των αποδοχών τους, ή/και όταν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που πρέπει να ρυθμιστούν για να εγκριθεί η επιμήκυνση.

Εν συνεχεία όσον αφορά την αναστολή εξυπηρέτησης δανείων, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σε περίπτωση που υπάρχει πρόδηλη αδυναμία ανταπόκρισης του δανειολήπτη στις δανειακές του υποχρεώσεις υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης, κατά περίπτωση, αιτημάτων αναστολής εξυπηρέτησης δανείου. Η περίοδος αυτή δεν μπορεί να ξεπερνάει τα δύο έτη, θα πρέπει να είναι εντός της επιτρεπόμενης από το νόμο ανώτερης διάρκειας εξυπηρέτησης δανείου και αντιστοιχεί σε επιμήκυνση της διάρκειας και με κατά περίπτωση καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων της περιόδου αναστολής.

Αναφορικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ορίζεται ότι για τοκοχρεολυτικές δόσεις, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους, η ρύθμιση καταβολής θα μπορεί να γίνει μετά από αίτηση του δανειολήπτη, είτε μέχρι 36 μήνες με απόφαση των εξουσιοδοτημένων υπηρεσιακών οργάνων, είτε μέχρι 120 μήνες με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, εντός της ισχύουσας διάρκειας του δανείου, με το ισχύον συμβατικό επιτόκιο εξυπηρέτησης. Με την έγκριση της αίτησης του δανειολήπτη για ρύθμιση, ποσοστό 50% επί των τόκων υπερημερίας εκπίπτει, εφόσον η καταβολή γίνεται τακτικά και εμπρόθεσμα.

Τέλος σημειώνεται ότι το ΤΠ&Δ έχει αποφασίσει την πλήρη απαλλαγή των οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών από το σύνολο των τόκων υπερημερίας σε περίπτωση που γίνει εφάπαξ εξόφληση της οφειλής τους.

21/10/11

Όλα είναι στημένα...

Και όμως, η BlackRock είναι ο τρίτος μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής / μέτοχος στην Goldman Sachs κατέχοντας το 3, 95% των μετοχών της μέσω της BlackRock Fund Advisors (στοιχεία από Financial Times) και έτσι η χρηματιστηριακή της 'φιλία' και οι σχέσεις της μαζί της είναι πολύ ισχυρές.
 

Είναι, όμως, αμφίβολο αν η Ελλάδα γνώριζε τη χρηματιστηριακή 'σχέση' με την Goldman Sachs και μίας άλλης εταιρίας, της Lazard, όταν την προσέλαβε ως σύμβουλο του κράτους στην κρισιμότερη περίοδο των τελευταίων 60 ετών. Και όμως, η Goldman Sachs είναι ο τρίτος μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής / μέτοχος στη Lazard, κατέχοντας το 3, 83% των μετοχών της (στοιχεία από Financial Times).
 

Ποιους άλλους, όμως, προσκάλεσε και ποιους εξυπηρετεί, πιθανόν χωρίς να το γνωρίζει, η Ελλάδα, όταν άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην BlackRock; Είναι άραγε γνωστό πως στους δέκα μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές / μετόχους της BlackRock συμπεριλαμβάνεται η εταιρία Paulson & Co. , Inc με 1, 39%, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος John Paulson (39ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο: Forbes 2011), ο οποίος στις 03 Μαρτίου 2010 κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι μαζί με τους Soros, Cohen και Einhorn οργάνωσε την επίθεση στο ευρώ;
 

Ως μία από τις χαρακτηριστικότερες και με ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα 'φιλίες' της BlackRock μπορεί να αναφερθεί αυτή με την εταιρία Neuberger Berman LLC (ιδρυτής της ο Roy Rothschild Neuberger) η οποία είναι ο έβδομος μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής / μέτοχος στην BlackRock. Όπως είχε αναφερθεί σε άρθρο του Ιουνίου του 2010 (συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “'Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη) η Neuberger Berman ήταν αν όχι η πρώτη, μία από τις πρώτες εταιρίες που πούλησαν μαζικά μετοχές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (1, 7 εκατομμύρια μετοχές) στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009, προκαλώντας εμμέσως την κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου. Παράλληλα η εταιρία είναι από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές/ μετόχους του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's (ποσοστό 2, 71%); Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Lehman Brothers και πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
 

Και καθώς έγινε αναφορά στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, αξίζει να σημειωθεί πως η BlackRock είναι ο τρίτος μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής / μέτοχος (με 3, 51% μέσω της BlackRock Fund Advisors & 2, 83% μέσω της BlackRock Advisors ) στη Moody's και ο τέταρτος στην McGraw-Hill Companies, μητρικής του οίκου Standard and Poors, που με τις υποβαθμίσεις τους προκάλεσαν μία άνευ προηγουμένου βλάβη στη χώρα ενώ κατηγορήθηκαν από Έλληνες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους για το ρόλο τους τόσο στην αμερικανική και τη διεθνή όσο, στην στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή κρίση.
 

Έχει, επίσης, τη δική της ιδιαίτερη σημασία η σχέση της BlackRock με την Barclays Bank, στην οποία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής / μέτοχος κατέχοντας το 8% των μετοχών της τράπεζας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Marcus Agius, πρώην πρόεδρος της Lazard (σημερινός σύμβουλος της Ελλάδας) και νυν σύζυγος της Katherine Rothschild, κόρης του τραπεζίτη Edmund De Rothschild της ίδιας τραπεζικής οικογένειας με αυτήν του Roy Rothschild της Neuberger Berman.
 

Ιδιαίτερη είναι η σχέση της BlackRock και με τη Norges Bank Investment Management, το επενδυτικό σχήμα της Νορβηγίας που μέχρι και το 2010 ήταν ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής / μέτοχος στο ΧΑ και επενδυτικός σύμβουλος του οποίου είναι η La Compagnie Benjamin De Rothschild S. A, της ίδιας τραπεζικής δυναστείας με αυτήν που αναφέρθηκε παραπάνω. Η Norges Bank Investment κατέχει το 7, 30% των μετοχών της BlackRock και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της.
 

Μα και η ίδια η BlackRock είχε μεγάλη συμμετοχή στο ΧΑ, καθώς ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής / μέτοχος στο ελληνικό χρηματιστήριο το 2010 (ανάλυση με στοιχεία από Fianancial Times) ενώ ακόμη και σήμερα κατέχει μέσω της BlackRock Fund Advisors το 5% της ΔΕΗ και είναι μέσα στους δέκα μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές / μετόχους σε ελληνικές τράπεζες όπως η Εθνική και η Eurobank (στοιχεία: Financial Times). (Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ελληνικό τύπο στις 08 Ιουνίου 2010 και περιλαμβάνεται στο βιβλίο “'Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη, είχε αναφερθεί πως: η Black Rock είναι παράλληλα: ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ, βασικός μέτοχος στη Goldman Sachs, βασικός μέτοχος στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και S&P).
 

Ο αντίλογος, βέβαια, σε όλα τα παραπάνω και άλλα στοιχεία που αναδεικνύουν ένα ισχυρό πλέγμα συμφερόντων με επίκεντρο την BlackRock, μπορεί να είναι ότι όλα αυτά δεν είναι παρά συμπτώσεις άνευ σημασίας οι οποίες μπορούν να συναντηθούν μέσα στο χρηματιστηριακό κόσμο και ιδιαίτερα μεταξύ κολοσσιαίων τραπεζών και επενδυτικών εταιριών.
 

Ίσως αυτό να ισχύει πράγματι.
Τότε, δεν έχει καμία σημασία πως η BlackRock είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της Noble Energy, Inc, της εταιρίας που ανέλαβε τις τρέχουσες έρευνες γιατην ανεύρεση φυσικού αερίου σε περιοχή της κυπριακής Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης (AOZ).
 

Και σίγουρα τότε θα είναι συμπτωματικό ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Noble Energy (κατέχει το 12, 36% των μετοχών της) είναι η Fidelity Management & Research Co (υποδιευθυντής της – senior vice president - είναι ο Bill Rothschild) η οποία τυχαίνει να είναι και ο όγδοος μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock. Σίγουρα θα πρόκειται τότε για σύμπτωση πως η Fidelity αγόρασε 2, 73 εκ, μετοχές της Noble Energy μεταξύ 31 Μαρτίου και 30 Ιουνίου του 2011.
 

Και φυσικά σε μία τέτοια περίπτωση είναι άνευ ουσίας και συμπτωματικά και τα επτά έγγραφα (εκ των οποίων τα έξι απόρρητα) που εστάλησαν μεταξύ Αυγούστου 2008 και Ιουλίου 2009 από την αμερικανική πρεσβεία στην Kύπρο προς το Στέιτ Nτιπάρτμεντ και που δημοσιοποιήθηκαν από τη Wikileaks, όπου αναφέρεται ότι «ο εκπρόσωπος της Noble Energy μας είπε ότι αποφάσισαν να κάνουν προσφορά (σ. σ. στον πλειοδοτικό διαγωνισμό εκμετάλλευσης της κυπριακής AOZ) μόνο την τελευταία στιγμή, κατά κύριο λόγο με παρότρυνση από τους Iσραηλινούς εταίρους τους» (δημοσιεύτηκε στην Ημερησία, 27 Αυγούστου 2011).
 

Όπως και να έχει, ο χρηματιστηριακός κόσμος έχει αποδείξει την επικινδυνότητα του και αν υπάρχει κάτι δεδομένο σε αυτόν είναι πως οι 'κάτοικοι' του ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τα δικά τους συμφέροντα παρά για αυτά ενός η περισσότερων κρατών. Και η Ελλάδα έχει ανοίξει 'παρτίδες' με τους ισχυρότερους παίκτες αυτού του αμείλικτου κόσμου, χωρίς να έχει μακρόχρονη χρηματιστηριακή 'κουλτούρα', χωρίς την κατάλληλη τεχνογνωσία, την υποδομή, τα μέσα ή τις δυνάμεις για να αμυνθεί αν οι 'διαπραγματεύσεις' κάποια στιγμή χαλάσουν.
 

Έτσι, η χώρα φαίνεται να ξεκίνησε όχι ένα σύντομο ταξίδι αλλά μία Οδύσσεια μέσα στο χρηματιστηριακό κόσμο και αν δε απεξαρτηθεί σύντομα από αυτόν ή αν δε μάθει άμεσα να κινείται μέσα του με απαράμιλλη μαεστρία, κινδυνεύει να αργήσει πολύ να βρει το δρόμο της και να ταξιδεύει χαμένη για πολλά χρόνια μέσα σε αυτόν, αναζητώντας μία Ιθάκη σε λάθος κατεύθυνση, όσο οι μνηστήρες που η ίδια προσκάλεσε θα λυμαίνονται την ίδια και τους πολίτες της.

Του Πάνου Παναγιώτου



Πηγή:www.capital.gr

19/10/11

«Μαγειρεύεται» η παράδοση της εξουσίας στους δανειστές


Υπερπρωθυπουργός ο Ράιχενμπαχ!

Δίπλα από το «κουρείο» στήνεται και μία ανακαινισμένη «πολιτική κουζίνα». Η προωθούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πέσει σα βόμβα μεγατόνων που θα σαρώσει όλες τις μέχρι τώρα βεβαιότητες, όχι μόνο σε οικονομικό-κοινωνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η διαχειριστική εξουσία θα περάσει σύντομα σε ξένα χέρια.

Κοινοτική πηγή, μιλώντας στην Real News ξεκαθαρίζει ότι έχουν ήδη μεταφερθεί στην κυβέρνηση τα εξής μηνύματα:
-Ξεχάστε τις εκλογές γιατί, εκτός των άλλων, είναι και δαπανηρές
- Επιδιώξτε σχηματισμό κυβέρνησης με χαρακτηριστικά οικουμενικής χωρίς να στηθούν κάλπες
-Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και μετά την οργανωμένη πτώχευση

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι αποκλείεται να αποφευχθεί η άρση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, ακόμη και αν ο δανεισμός των εταίρων αφορά στο εξής μόνο την κάλυψη των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα είναι το πρόσωπο που προορίζεται για να αναλάβει ρόλο υπερ-επιτρόπου των ελληνικών τραπεζών, ενώ ο Χορστ Ράιχενμπαχ δεν αποκλείεται να αναλάβει το ρόλο του μάνατζερ που θα κληθεί να βάλει τάξη στο χάος, μετά την πτώχευση.

Το πιθανότερο είναι ότι η ουσιαστική παράδοση της εξουσίας στους δανειστές θα γίνει με το περιτύλιγμα της ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης, τους κανόνες της οποίας επεξεργάζεται ο Χέρμαν βαν Ρομπάι και θα παρουσιαστεί, εκτός απροόπτου στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, στις 18 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr

16/10/11

Φτιάξτε μόνες σας κρέμες για το πρόσωπο!

 Με ένα φλιτζάνι γιαούρτι και μερικά συστατικά, μπορείτε να κάνετε θαύματα και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας. Όταν το γιαούρτι χρησιμοποιείται σε τοπικές κούρες ομορφιάς, τα λιπαρά που περιέχει θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Οι ­βιταμίνες του έχουν αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες, η δροσιστική του υφή καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ένα άλλο βασικό του συστατικό, το γαλακτικό οξύ -που δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος- δρα συσφιγκτικά.. Ταυτόχρονα, τα πολύτιμα προβιοτικά, με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση, καταπολεμούν την ακμή. Το γιαούρτι, ως φυσικό καλλυντικό, έχει πολλά να προσφέρει σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού.

Μάσκα για ξηρή επιδερμίδα
Συστατικά:

κανονικό γιαούρτι
μερικά αμύγδαλα τριμμένα
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές της σούπας σιτέλαιο

Οδηγίες:
Ανακατεύεται όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα
Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και κάντε μασάζ στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις
Κράτιστε την μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά

Σε τι ωφελεί το κάθε συστατικό:
1.Τα αμύγδαλα

έχουν απολεπιστική δράση δηλαδή απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα

2.Το μέλι
αποτελεσματικό ιαματικό συστατικό για γδαρσίματα και μικροτραύματα του δέρματος. Βοηθά στην επούλωση
είναι και αντιμικροβιακό.

3. Το σιτέλαιο
Περιέχει ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α
Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και λειαίνει την επιδερμίδα.
Είναι φυσικό αντιοξειδωτικό, πηγή νιότης για το ώριμο δέρμα.

Μάσκα με φρούτα για βαθύ καθαρισμό
Συστατικά:

γιαούρτι
ένα καρότο
μισό ροδάκινο
μισό αγγούρι

Οδηγίες:
Κόψτε το καρότο, το ροδάκινο και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια.
Βάλτε σε ένα blender τα φρούτα που έχετε κόψει κομμάτια προηγούμενος μαζί με το γιαούρτι και τα ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Μην ανησυχείτε αν το μίγμα δεν είναι τόσο πηκτό.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλυθείται.

Σε τι ωφελεί το κάθε συστατικό:
1.Τα καρότα
αντιφλεγμονώδη δράση.
προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και το καθαρίζει αποτελεσματικά.

2.Τα ροδάκινα
‘Έχουν αντιγηραντικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες.

3.Τα αγγούρια
‘Έχουν λειαντική δράση, αφήνουν την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Μάσκα για ευαίσθητη/ ερεθισμένη επιδερμίδα
Συστατικά:

κανονικό γιαούρτι
1 / 4 ή 1 / 2 φλιτζάνι βρώμης
2 κουταλιές μέλι

Οδηγίες:
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά
Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο
Το μέλι θα βοηθήσει τη μάσκα να μην φύγει από το πρόσωπο
Για καλύτερα αποτελέσματα κρατήσει τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά

Σε τι ωφελεί το κάθε συστατικό:
1.Πλιγούρι βρώμης

λειαντικές ιδιότητες
καθαριστικές ιδιότητες

2.Το μέλι
Βοηθά στην επούλωση και μαλακώνει το δέρμα

Μάσκα για λιπαρό δέρμα
Συστατικά:

Γιαούρτι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
2 σταγόνες έλαιο θυμαριού
το χυμό ενός λεμονιού
50 γραμμάρια μαγιά

Οδηγίες:
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά
Απλώνετε την μάσκα σε όλο το πρόσωπο
Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 10-20 λεπτά
Στη συνέχεια ξεπλύνετε

Σε τι ωφελεί το κάθε συστατικό:
1.Το έλαιο θυμαριού
'Έχει αντισηπτική δράση

2.Το έλαιο μέντας
αναζωογονεί το δέρμα
τονώνει το δέρμα

3. Ο χυμός λεμονιού
‘Έχει αντισηπτική δράση

4.Η μαγιά
Απορρόφα τη λιπαρότητα του δέρματος
Μαλακτική δράση

Tips
Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε συσκευασμένο γιαούρτι με 10% λιπαρά. Έχει πλούσια υφή και τα λιπαρά που περιέχει συγκρατούν τις λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να κρατήσετε το πρόσωπο σας κάτω από τον ατμό για 5 λεπτά πριν από την εφαρμογή της μάσκας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύο γιαούρτι, ή γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

15/10/11

Η Φορολογική Kλίμακα 2012 με την Ειδική Εισφορά αλληλεγύης [Πίνακες]

Μέσω παρακράτησης, θα εισπράττεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας πως μέσω τροπολογίας που θα προβλέπει ότι η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» επί των εισοδημάτων του 2012 θα προκαταβάλλεται κάθε μήνα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μέσω της μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών που θα διενεργείται επί των αποδοχών τους από τον Ιανουάριο του 2012.

Η απόφαση αυτή μαζί με τις προηγούμενες που αφορούσαν τις μειώσεις στα αφορολόγητα όρια και τις αυξήσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος, θα προκαλέσει αυξήσεις έως και 239% στα συνολικά ποσά του μηνιαίου φόρου μισθωτών υπηρεσιών που θα παρακρατούνται από τον Ιανουάριο του 2012 από όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους λαμβάνουν κάθε μήνα αποδοχές μεγαλύτερες των 850 ευρώ το μήνα.

Όσοι λαμβάνουν αποδοχές χαμηλότερες των 850 ευρώ το μήνα δεν επηρεάζονται από αυτή τη νέα αλλαγή, όμως θα δουν τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών να αυξάνονται έως και 600% από το επόμενο έτος, λόγω των προηγούμενων μεθοδεύσεων με τα αφορολόγητα όρια και τους συντελεστές φόρου.

4πλη Επιβάρυνση

Η συνολική πρόσθετη άμεση φορολογική επιβάρυνση των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων με μηνιαίες αποδοχές άνω των 850 ευρώ το μήνα θα προέλθει:

1. Από τους υπεραυξημένους έως και 1.961% φόρους για τα εισοδήματα του 2011, που θα προκύψουν λόγω των μειώσεων στα αφορολόγητα όρια, των αυξήσεων στους φορολογικούς συντελεστές και των περικοπών στις φοροαπαλλαγές.
2. Από την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» 1%-4% επί των εισοδημάτων του 2011, η οποία θα συμπεριληφθεί στα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου για τα εισοδήματα του 2011, τα οποία θα τους αποσταλούν από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο του 2012.
3. Από τα υπεραυξημένα ποσά προκαταβολής φόρου εισοδήματος που θα παρακρατούνται με τη μορφή του φόρου μισθωτών υπηρεσιών από τις αποδοχές τους με την είσοδο του νέου έτους.
4. Από τη νέα υποχρέωση που τους επιβάλλουν η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα να προκαταβάλουν σε … «δωδεκατημόρια» ή … «δεκατεταρτημόρια» και την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» επί των εισοδημάτων του 2012, μέσω των διαδικασιών παρακράτησης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Χάνονται τα προνόμια για ηλικίες κάτω των 30 και άνω των 65

Την ίδια ώρα, με άλλη τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι ηλικίας έως 30 ετών, οι συνταξιούχοι ηλικίας άνω των 65 ετών και οι συνταξιούχοι που βαρύνονται με ανάπηρα τέκνα, εφόσον έχουν ετήσια -πραγματικά ή τεκμαρτά- εισοδήματα άνω των 9.000 ευρώ «χάνουν» το ειδικό αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ και θα φορολογούνται με βάση το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Ετσι συνταξιούχος με εισόδημα 9.500 ευρώ, αντί να φορολογηθεί με αφορολόγητο όριο 9.000 ευρώ και να πληρώσει φόρο 50 ευρώ, θα φορολογηθεί με αφορολόγητο 5.000 ευρώ και θα πληρώσει φόρο 450 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρυνθεί με έξτρα φόρο 400 ευρώ.

Πίνακας

ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΧΩΡΙΣ  ΠΑΙΔΙΑ
ΕΤΗΣΙΟ
ΚΑΘΑΡΟ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
&ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΟΥ
ΦΜΥ %

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ



2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ
2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ

4000

0
0
0
0
0
-
5000
0
0
0
0
0
0
-
5500
0
3,52
3,52
0
4,1
4,1
-
6000
0
7,04
7,04
0
8,21
8,21
-
6500
0
10,55
10,55
0
12,31
12,31
-
7000
0
14,07
14,07
0
16,42
16,42
-
7500
0
17,59
17,59
0
20,52
20,52
-
8000
0
21,11
21,11
0
24,63
24,63
-
8500
3,52
24,63
21,11
4,1
28,73
24,63
600,00%
9000
7,04
28,14
21,11
8,21
32,83
24,63
300,00%
9500
10,55
31,66
21,11
12,31
36,94
24,63
200,00%
10000
14,07
35,18
21,11
16,42
41,04
24,63
150,00%
12000
28,14
49,25
21,11
32,83
57,46
24,63
75,00%
13000
40,81
71,06
30,25
47,61
82,9
35,3
74,14%
14000
53,47
84,43
30,96
62,38
98,5
36,12
57,89%
15000
66,14
97,8
31,66
77,16
114,1
36,94
47,87%
16000
78,8
111,16
32,36
91,93
129,69
37,76
41,07%
20000
146,34
184,34
37,99
170,73
215,06
44,33
25,96%
25000
230,77
293,39
62,62
269,23
342,29
73,05
27,13%
26000
247,66
312,39
64,73
288,93
364,45
75,52
26,14%
30000
315,2
416,51
101,31
367,73
485,93
118,2
32,14%
35000
436,21
546,68
110,46
508,92
637,79
128,87
25,32%
40000
562,86
676,84
113,98
656,67
789,64
132,98
20,25%
45000
696,54
817,55
121,01
812,63
953,81
141,18
17,37%
50000
830,21
958,26
128,05
968,58
1117,98
149,39
15,42%
55000
963,89
1137,68
173,78
1124,54
1327,29
202,75
18,03%
60000
1097,57
1281,91
184,34
1280,5
1495,56
215,06
16,79%
65000
1238,29
1433,18
194,89
1444,67
1672,04
227,37
15,74%
70000
1379
1584,44
205,44
1608,83
1848,52
239,68
14,90%
75000
1519,71
1735,71
216
1773
2025
252
14,21%
100000
2223,29
2492,05
268,76
2593,83
2907,39
313,56
12,09%
150000
3806,32
4286,16
479,84
4440,71
5000,52
559,81
12,61%

ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ
ΕΤΗΣΙΟ
ΚΑΘΑΡΟ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΟΥ
ΦΜΥ %

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ


2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ
2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ

4000
0
0
0
0
0
0
-
5000
0
0
0
0
0
0
-
5500
0
0
0
0
0
0
-
6000
0
0
0
0
0
0
-
6500
0
0
0
0
0
0
-
7000
0
0
0
0
0
0
-
7500
0
3,52
3,52
0
4,1
4,1
-
8000
0
7,04
7,04
0
8,21
8,21
-
8500
0
10,55
10,55
0
12,31
12,31
-
9000
0
14,07
14,07
0
16,42
16,42
-
9500
0
17,59
17,59
0
20,52
20,52
-
10000
0
21,11
21,11
0
24,63
24,63
-
12000
14,07
35,18
21,11
16,42
41,04
24,63
150,00%
13000
26,74
56,99
30,25
31,19
66,49
35,3
113,16%
14000
39,4
70,36
30,96
45,97
82,08
36,12
78,57%
15000
52,06
83,73
31,66
60,74
97,68
36,94
60,81%
16000
64,73
97,09
32,36
75,52
113,28
37,76
50,00%
20000
132,27
170,26
37,99
154,32
198,64
44,33
28,72%
25000
216,7
279,32
62,62
252,82
325,87
73,05
28,90%
26000
233,59
298,31
64,73
272,52
348,03
75,52
27,71%
30000
301,13
402,44
101,31
351,32
469,52
118,2
33,64%
35000
422,14
532,6
110,46
492,5
621,37
128,87
26,17%
40000
548,79
662,76
113,98
640,25
773,23
132,98
20,77%
45000
682,46
803,48
121,01
796,21
937,39
141,18
17,73%
50000
816,14
944,19
128,05
952,17
1101,56
149,39
15,69%
55000
949,82
1123,6
173,78
1108,13
1310,87
202,75
18,30%
60000
1083,5
1267,84
184,34
1264,08
1479,14
215,06
17,01%
65000
1224,21
1419,1
194,89
1428,25
1655,62
227,37
15,92%
70000
1364,93
1570,37
205,44
1592,42
1832,1
239,68
15,05%
75000
1505,64
1721,64
216
1756,58
2008,58
252
14,35%
100000
2209,21
2477,98
268,76
2577,42
2890,98
313,56
12,17%
150000
3792,25
4272,09
479,84
4424,29
4984,1
559,81
12,65%

ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΤΗΣΙΟ
ΚΑΘΑΡΟ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΟΥ
ΦΜΥ %

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ


2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ
2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ

4000
0
0
0
0
0
0
-
5000
0
0
0
0
0
0
-
5500
0
0
0
0
0
0
-
6000
0
0
0
0
0
0
-
6500
0
0
0
0
0
0
-
7000
0
0
0
0
0
0
-
7500
0
0
0
0
0
0
-
8000
0
0
0
0
0
0
-
8500
0
0
0
0
0
0
-
9000
0
0
0
0
0
0
-
9500
0
3,52
3,52
0
4,1
4,1
-
10000
0
7,04
7,04
0
8,21
8,21
-
12000
0
21,11
21,11
0
24,63
24,63
-
13000
12,66
42,92
30,25
14,78
50,07
35,3
238,89%
14000
25,33
56,29
30,96
29,55
65,67
36,12
122,22%
15000
37,99
69,65
31,66
44,33
81,26
36,94
83,33%
16000
50,66
83,02
32,36
59,1
96,86
37,76
63,89%
20000
118,2
156,19
37,99
137,9
182,23
44,33
32,14%
25000
202,63
265,25
62,62
236,4
309,45
73,05
30,90%
26000
219,51
284,24
64,73
256,1
331,62
75,52
29,49%
30000
287,06
388,37
101,31
334,9
453,1
118,2
35,29%
35000
408,07
518,53
110,46
476,08
604,95
128,87
27,07%
40000
534,71
648,69
113,98
623,83
756,81
132,98
21,32%
45000
668,39
789,41
121,01
779,79
920,98
141,18
18,11%
50000
802,07
930,12
128,05
935,75
1085,14
149,39
15,96%
55000
935,75
1109,53
173,78
1091,71
1294,45
202,75
18,57%
60000
1069,43
1253,76
184,34
1247,67
1462,73
215,06
17,24%
65000
1210,14
1405,03
194,89
1411,83
1639,2
227,37
16,10%
70000
1350,86
1556,3
205,44
1576
1815,68
239,68
15,21%
75000
1491,57
1707,57
216
1740,17
1992,16
252
14,48%
100000
2195,14
2463,91
268,76
2561
2874,56
313,56
12,24%
150000
3778,18
4258,01
479,84
4407,88
4967,68
559,81
12,70%

ΜΙΣΘΩΤΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΤΗΣΙΟ
ΚΑΘΑΡΟ
ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΦΜΥ %

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ
ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΦΜΥ


2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ
2011
2012
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ

4000
0
0
0
0
0
0
-
5000
0
0
0
0
0
0
-
5500
0
0
0
0
0
0
-
6000
0
0
0
0
0
0
-
6500
0
0
0
0
0
0
-
7000
0
0
0
0
0
0
-
7500
0
0
0
0
0
0
-
8000
0
0
0
0
0
0
-
8500
0
0
0
0
0
0
-
9000
0
0
0
0
0
0
-
9500
0
0
0
0
0
0
-
10000
0
0
0
0
0
0
-
12000
0
0
0
0
0
0
-
13000
0
21,81
21,81
0
25,45
25,45
-
14000
0
35,18
35,18
0
41,04
41,04
-
15000
0
48,55
48,55
0
56,64
56,64
-
16000
12,66
61,91
49,25
14,78
72,23
57,46
388,89%
20000
80,21
135,09
54,88
93,58
157,6
64,03
68,42%
25000
168,86
244,14
75,28
197
284,83
87,83
44,58%
26000
187,15
263,14
75,99
218,34
306,99
88,65
40,60%
30000
277,21
367,26
90,06
323,41
428,48
105,07
32,49%
35000
398,22
497,43
99,2
464,59
580,33
115,74
24,91%
40000
524,86
627,59
102,72
612,34
732,18
119,84
19,57%
45000
658,54
768,3
109,76
768,3
896,35
128,05
16,67%
50000
792,22
909,01
116,79
924,26
1060,52
136,26
14,74%
55000
925,9
1049,73
123,83
1080,22
1224,68
144,47
13,37%
60000
1059,58
1232,66
173,08
1236,18
1438,1
201,93
16,33%
65000
1200,29
1383,93
183,63
1400,34
1614,58
214,24
15,30%
70000
1341,01
1535,19
194,19
1564,51
1791,06
226,55
14,48%
75000
1481,72
1686,46
204,74
1728,68
1967,54
238,86
13,82%
100000
2185,29
2442,8
257,51
2549,51
2849,93
300,43
11,78%
150000
3768,33
4131,37
363,04
4396,38
4819,93
423,55
9,63%